1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Суд дозволив затримати Януковича по «справі Драбинка»

Суд дозволив затримати Януковича по «справі Драбинка»

Печерський районний суд Києва дозволив затримати колишнього Президента України Віктора Януковича як підозрюваного в організації викрадення архієпископа Олександра (драбинка) з метою тиску на Предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана). Про це йдеться у рішенні суду від 31 липня 2018 року, передають Українськi Новини.

Генеральна прокуратура продовжує розслідувати кримінальне провадження від 21 травня 2014 року, початого за фактом перевищення службових повноважень колишніми високопоставленими чиновниками, а також командиром і заступником спецпідрозілу міліції «Грифон» при незаконному позбавленні волі особистого помічника блаженної пам’яті Предстоятеля УПЦ Володимира (Сабодана).

Суд задовольнив клопотання і дозволив Генпрокуратурі затримати Януковича з метою привести його до суду, щоб брати участь у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Аналогічний дозвіл на затримання видали стосовно екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і екс-начальника Головного управління МВС у Києві Валерія Коряка; аналогічно Генпрокуратура підозрює в участі у «викраденні» нинішнього народного депутата України Вадима Новинського.

Рішення суду не підлягає оскарженню і втрачає силу 31 січня 2019 року.

Попередній запис
Зоря заявив про новий час надання Томосу
Наступний запис
Ніхто не знає, з якими пропозиціями Патріарх Кирило їде у Константинополь, – російський історик Зубов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее