1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Суд відхилив вимоги Мінкульту у розгляді справи про перейменування УПЦ

Суд відхилив вимоги Мінкульту у розгляді справи про перейменування УПЦ

22 липня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні апеляції Мінкульту у справі про перейменування УПЦ і залишив рішення Окружного адміністративного суду Києва про зупинення процесу примусового перейменування УПЦ. Про це повідомляє «Перший Козацький».

Мінкульт продовжує шукати обхідні шляхи і робити все можливе, щоб примусово перейменувати УПЦ, відзначили журналісти каналу. У свою чергу Українська Православна Церква змушена відстоювати свої конституційні права в суді.

Нагадаємо, 23 березня 2019 року стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом УПЦ про визнання протиправним рішенням Мінкульту, що зобов’язує її вказувати в своїй назві приналежність до РПЦ.

22 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва зупинив процес примусового перейменування Української Православної Церкви.

У відповідь на це рішення Міністерство культури подало апеляцію, яка і була розглянута на засіданні Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва. У підсумковому рішенні апеляційного суду сказано: «Суд постановив апеляційну скаргу Міністерства культури України залишити без задоволення, а постанову окружного адміністративного суду міста Києва залишити без змін».

Попередній запис
Митрополит Антоній розповів про перспективи повернення захоплених храмів
Наступний запис
Предстоятель УПЦ: Людина в ПЦУ хоче змусити Бога виконувати свою волю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее