1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Суд відмовив забороненому в служінні митрополиту Симеону задовольнити його позов

Суд відмовив забороненому в служінні митрополиту Симеону задовольнити його позов

5 лютого 2019 року Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги представників Київської Митрополії УПЦ, повідомив офіційний веб-портал «Судова влада України». Архієпископу Варсонофію, відповідно, через майже 2 місяці після призначення на посаду дозволили зареєструватися в якості правлячого архієрея Вінницької єпархії.

Тим самим він скасував рішення суду від 28 грудня 2018 року про забезпечення позову забороненого в служінні за ухилення в розкол митрополита Симеона (Шостацького), в якому він вимагав поновити його на посаді правлячого архієрея Вінницької єпархії.

«Забезпечення позову – це вжиття судом, в провадженні якого знаходиться справа, заходів щодо охорони матеріально-правових інтересів позивача проти несумлінних дій відповідача (який може сховати майно, продати, знищити або знецінити його), що гарантує реальне виконання позитивно прийнятого рішення і захист прав позивача», – роз’яснили на веб-порталі.

Прес-служба Вінницького суду заявила, що про мотивацію свого рішення суд повідомить пізніше, коли буде готовий текст судової постанови.

«Таким чином, Вінницький суд зняв заборону на державну реєстрацію архієпископа Варсонофія як керуючого Вінницькою єпархією. Вінницька єпархія вітає справедливе рішення суду, яким відновлено законність по відношенню до її керівника і архіпастиря», – прокоментували на сайті Вінницької єпархії УПЦ рішення апеляційного суду.

28 грудня 2018 року митрополит Симеон (Шостацький) звернувся до Вінницького міськсуду Вінницької області з позовною заявою, в якій він вимагає поновити його на посаді правлячого архієрея Вінницької єпархії.

Призначене на 30 січня 2019 року судове засідання не відбулося через хворобу судді.

Попередній запис
Президент України Петро Порошенко зустрівся з делегацією Фанару
Наступний запис
Священиків із Рівненської єпархії УПЦ знову викликають на допити в СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее