1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Суд виніс ухвалу про забезпечення позову Філарета до Мінкульту

Суд виніс ухвалу про забезпечення позову Філарета до Мінкульту

9 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва продовжив підготовче засідання в рамках слухання позову УПЦ КП до Міністерства культури України щодо незаконності скасування чинності статутів УПЦ КП та Київської патріархії. Про це йдеться на сторінці Київського патріархату у Facebook.

11 вересня була винесена ухвала про забезпечення позову. Суд засвідчив протиправність наказу Міністерства культури України, котрим скасовано чинність статутів УПЦ КП та Київської патріархії.

Також подання ліквідкомісією Київської патріархії УПЦ КП, яку створила ПЦУ, на чолі з Яременком О.В. («митрополитом» Черкаським ПЦУ Іоанном) заяви про відмову від позову та про припинення представництва інтересів Київської патріархії адвокатом, уповноваженим Філаретом Денисенком, суд вважає перешкоджанням доступу до правосуддя.

Суд заборонив Міністерству юстиції України, Міністерству культури України, їх структурним підрозділам, органам державної влади і місцевого самоврядування, нотаріусам проводити будь-які реєстраційні дії, що стосуються Київської патріархії УПЦ КП та її майна; а вказаній ліквідкомісії ПЦУ заборонені будь-які дії щодо управління Київською патріархією та розпорядженням її майном.

За оцінкою УПЦ КП, призупинені судом дії ПЦУ та чиновників – це «спроба керівництва ПЦУ отримати доступ до коштів і майна Київської патріархії».

Попередній запис
Треба віднайти своїх «новинських», – Олександр Саган
Наступний запис
Митрополит Варсонофій розповів афонським монахам про переслідування громад УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее