1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Стало відомо про головну тему зустрічі Зеленського і патріарха Варфоломія

Стало відомо про головну тему зустрічі Зеленського і патріарха Варфоломія

Президент України Володимир Зеленський і Константинопольський патріарх Варфоломій, в часі запланованої зустрічі у Стамбулі, розмовлятимуть про домовленості Фанару з Петром Порошенком, в наслідок яких українські розкольники отримали Томос про автокефалію. Про це, в інтерв’ю виданню “Апостроф”, повідомив аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич, пише “DonPress“.

“Президент України повинен знати про домовленості з Томосом, щоб потім не було сюрпризів у відносинах вже зі світською владою Туреччини… Туреччина перетворюється на регіональну супердержаву, вплив якої поширюється на Болгарію, Румунію. Дозвіл Варфоломієм на церковно-політичну комбінацію з ПЦУ було отримано від Ердогана. Влада Туреччини розуміє, що в православних державах, скорочуючи вплив РПЦ, вони створюють кращі умови для себе, але при цьому з багатьох питань Туреччина йде на близький контакт з РФ”, – заявив Тишкевич.

До речі, тему Томосу на майбутній зустрічі Зеленського і Варфоломія підтвердив глава департаменту Мінкульту у справах релігій і національностей Андрій Юраш.

«В Україні діє ставропігія Вселенського патріарха — Андріївська церква. Там зараз завершуються реставраційні процеси, скоро буде налагоджено регулярне літургійне життя з щоденними або щотижневими служіннями. Відповідно, є цілий комплекс питань, які в робочому порядку повинні обговорюватися… З’явилося багато спекуляцій і звинувачень з боку тих, хто був опонентом отримання Томосу, тому обговорити ці псевдоаргументи дві сторони також зацікавлені», — заявив Юраш у своєму коментарі для ЗМІ з цього приводу. 

Нагадаємо, десятки громад Української Православної Церкви, котрі були позбавлені права на вільне віросповідання внаслідок рейдерських дій з боку “ПЦУ”, звернулись до новообраного президента України з проханням про захист їхніх конституційних прав.

Попередній запис
У селі Бобли віруючі УПЦ знову вигнали з храму рейдерів
Наступний запис
”Попросіть, хто може, владику Епіфанія, щоб він зупинився у цьому безумстві”, – представник “УПЦ КП”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее