1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Спікер УПЦ: з 47 архієреїв Грузинської Церкви тільки 7 хочуть визнати ПЦУ

Спікер УПЦ: з 47 архієреїв Грузинської Церкви тільки 7 хочуть визнати ПЦУ

Грузинська Православна Церква поки що не прийняла свого рішення щодо визнання ПЦУ, однак під час візиту до Грузії українська делегація не помітила наміру визнати нову церковну структуру України, повідомив заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич в ефірі «Першого Козацького».

«Не буду випереджувати їхніх рішень, але спілкуючись з ієрархами, з Патріархом Грузинської Церкви не відчули, що вони готові зробити крок на шкоду всеправославній єдності. Але зашкодити нашій канонічній Українській Православній Церкві», – поділився протоієрей Миколай.

З його слів, з 47 архієреїв Грузинської Православної Церкви говорять про можливість визнання ПЦУ не більше семи, однак вони просто не зовсім в курсі ситуації, що склалася в українському православ’ї. а ті грузини-миряни, котрі написали відкритий лист на підтримку Епіфанія, виявились ярими критиками навіть своєї рідної Грузинської Православної Церкви.

«Після так званої інтронізації Епіфанія 30 грузинських богословів привітали його листом. І був список цих богословів. Я показав цей список у Синоді ГПЦ. З’ясувалось, що всі ці люди яро критикують Грузинську Церкву. Це опозиція серед мирян та людей, котрі здебільшого вчаться на Заході та критикують свою Церкву», – наголосив заступник глави ВЗЦЗ УПЦ.

 

Попередній запис
У селі Ковпита громада УПЦ молилась біля захопленого радикалами храму
Наступний запис
ПЦУ поїде в Румунію торгувати буковинськими приходами?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее