1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Спрощений режим»: ПЦУ скасувала молитву на євхаристичному каноні та єктенію про оглашенних

«Спрощений режим»: ПЦУ скасувала молитву на євхаристичному каноні та єктенію про оглашенних

5 грудня 2019 року під час засідання «Священного синоду» ПЦУ учасники зібрання вирішили, що віднині читання тропаря третього часу на євхаристійному каноні є необов’язковим, і скасували єктенію за оглашенних в тих храмах, де немає людей, які готуються до хрещення. Про це повідомляє офіційний  сайт ПЦУ.

Було схвалено пропозицію «Синодальної богословсько-літургійної комісії» про введення у практику ПЦУ «можливості під час звершення Божественної літургії по чину св. Іоанна Златоуста і по чину св. Василія Великого, разом з існуючою практикою з читання тропаря 3 Часу всередині євхаристичної молитви» такої практики, при якій тропар третього часу священнослужителем може не вимовлятися.

Це рішення «синод» пояснив тим, що воно відповідає давній традиції, «якої зараз слідують чини Божественної літургії грецькою мовою».

Крім того, «синод» ухвалив, що «з огляду на літургійну практику інших Помісних Церков, зокрема, Вселенського патріархату і Церкви Греції», неодмінно вимовляти єктенію про оглашенних тільки на парафіях, де є «ті, хто готуються до прийняття хрещення і проходять катехизацію». Було прийнято рішення про те, що «там де оглашені відсутні – дозволити опускати цю ектенію, для того щоб літургійна молитва відповідала наявності тих, про кого моляться».

Попередній запис
Де поділись понад 50% підтримки: ПЦУ припинили «домальовувати» вигідну соціологію?
Наступний запис
У Клавдієво-Тарасовому громада УПЦ КП вигнала представника ПЦУ з храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее