1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Справу Юраша проти призначення Богдан розглядає Окружний адмінсуд м. Києва

Справу Юраша проти призначення Богдан розглядає Окружний адмінсуд м. Києва

Окружний адміністративний суд міста Києва розглядає позов до Кабінету Міністрів України, за участю Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, Комісії з питань вищого корпусу державної служби, Міністерства культури та інформаційної політики України про визнання протиправним та скасування розпорядження від 26.02.2020 №171-р «Про призначення Олени Богдан Головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті». Реєстраційний номер справи –  640/6660/20.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook юрист УПЦ КП Неоніла Ткаченко, юридичний супровід справи здійснює та ж адвокатська компанія, котра веде ряд пов’язаних з екс-президентом Петром Порошенком та ліквідацією «Київської патріархії» справ.

«Що поєднує судові справи: Петра Порошенка (по підозрі у кримінальних правопорушеннях), Київської Патріархії (по неправомірному припиненню) та Андрія Юраша проти Олени Богдан (справа про поновлення на посаді): правильно! Адвокатська компанія “Моріс Груп”. Коли  гроші  “не пахнуть”, до дідька ту державність, церкву, і боротьбу народу із олігархатом!», – зазначила Ткаченко.

Нагадаємо, про позов Юраша проти рішення Кабміну призначити Олену Богдан на посаду глави Держетнополітики повідомляв ще у березні 2020 року Телеграм-канал Churcher:

«Тільки-но дізналися, що Андрій Юраш за допомогою однієї юридичної фірми, яка з початку створення ПЦУ підтримує її в боротьбі з Філаретом і, за чутками, є наближеною до Порошенка, готує позов проти Кабміну. Він не згоден із рішенням КМУ, який 26 лютого 2020 р. призначив Олену Богдан головою Держетнополітики. На думку пана Андрія, його права як кандидата на посаду були порушені».

Попередній запис
Реєстраційна справа «Київської патріархії» зникла у невідомому напрямку, – юрист УПЦ КП
Наступний запис
«Рокіровка» у ПЦУ: замість Епіфанія – друг Порошенка?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее