1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Справу про підпал споруди на території Києво-Печерській лаври передали до суду

Справу про підпал споруди на території Києво-Печерській лаври передали до суду

Київська прокуратура передала в суд обвинувальний акт відносно підозрюваного у підпалі будинку на території Національного Києво-Печерського заповідника. Про це повідомляє «ТРК Україна».

 

«За результатами попереднього розслідування обвинувальний акт за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) щодо палія направлений до Печерського районного суду Києва для розгляду», – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 14 січня на території Національного Києво-Печерского заповідника загорілася окремо розташована будівля, що належить до монастирського комплексу. Пожежа почалася в одній з кімнат на другому поверсі з подальшим розповсюдженням вогню на дах.

 

Як тоді повідомив намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, палієм виявився безпритульний 24-річний чоловік, який в момент скоєння злочину знаходився в стані наркотичного сп’яніння. За словами владики, ще за кілька днів до події палій разом зі своїми приятелями проник в недіючу двоповерхову будівлю – колишній лабораторний корпус лікарні, яку планували відкрити на території лаври, – і залишився там жити. «Щось вони не поділили і він, взявши бензин або солярку, облив та підпалив на другому поверсі», – пояснив митрополит Павло.

Попередній запис
Патріарх Кирило передав слова підтримки та благословення віруючим УПЦ
Наступний запис
Уніати починають богослужіння у захопленому ними храмі УПЦ у Коломиї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее