1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Сором для християнства» та «Томос очистить УГКЦ від порушників», – президент УКУ Борис Гудзяк дав інтерв’ю про ЄПЦ

«Сором для християнства» та «Томос очистить УГКЦ від порушників», – президент УКУ Борис Гудзяк дав інтерв’ю про ЄПЦ

Створення єдиної Української православної церкви стане великим святом для християнства, а нездатність досягти домовленостей у цьому питання є соромом. Про це заявив єпископ УГКЦ, президент Українського католицького університету (УКУ) владика Борис Гудзяк, передає «Радіо Свобода».

З його слів, зміни, котрі відбуваються у православному світі, вплинуть на життя України, на церковне життя і в тому числі на життя УГКЦ. Він наголосив на важливості перспективи об’єднання різних українських православних церков. Те, що ієрархи не можуть дійти згоди, єпископ назвав «соромом для християнства». Він обурений долями мільйонів українських вірян, чиї таїнства інші Православні Церкви не визнавали канонічними.

При цьому Борис Гудзяк заявив, що масовий перехід до Єдиної Помісної Церкви священиків, котрі перебувають під забороною, очистить УГКЦ: перейдуть тільки ті священики, «котрі мають дисциплінарні проблеми».

«Такий перехід був би для нашої церкви очищенням», – наголосив він. 

За даними соціологів, ініціативу зі створення ЄПЦ в Україні найбільш позитивно оцінюють якраз прихильники УГКЦ, котрі більшою мірою, аніж православні, підтримують ідею. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» і опублікованого 17 жовтня.

Згідно з цими даними, 64% прихильників УГКЦ позитивно ставляться до ідеї створення в Україні ЄПЦ і всього 3% цілком негативно сприймають цю ініціативу. У цьому питання греко-католики дещо обігнали прихильників Київського патріархату – 56% респондентів з УПЦ КП висловились на підтримку автокефалії.

Попередній запис
Замість автокефалії отримали підпорядкування Константинополю, – експерт
Наступний запис
Заяви про підтримку проекту ЄПЦ в Українській Православній Церкві – брехня та фальсифікації, – ієрарх УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее