1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Собор Святої Софії у Варшаві буде освячений 20 вересня

Собор Святої Софії у Варшаві буде освячений 20 вересня

Собор Святої Софії у Варшаві, котрий будується з 2015 року, буде освячений 20 вересня 2020 року, напередодні свята Різдва Богородиці. Про це повідомляє orthodoxianewsagency.gr.

Як зазначив у своєму зверненні до єпископату, кліру та вірян Польської Автокефальної Православної Церкви її Предстоятель, Митрополит Варшавський та всієї Польщі Сава, будівля собору вже на тому етапі, що «ми можемо увійти та звершити найбільшу святиню на землі, що вершиться людиною – Божественну літургію».

Закладка наріжного каменю собору, першого нового храму в Варшаві за сто років, була звершена Митрополитом Савою та Константинопольським патріархом Варфоломієм у грудні 2015 року. Перша Божественна літургія була звершена у травні 2018.

Новий храм присвячений, зокрема, пам’яті всіх предків польського православного народу, особливо тих, хто загинув у таборах та під час Варшавського повстання.

Також освячення Святої Софії у Варшаві відбудеться на знак болю через перетворення собору Айя-Софія у Стамбулі в мечеть, і цей біль ще відчувається у серцях всіх християн. Величний собор шостого століття слугував взірцем для нового собору у Варшаві.

Попередній запис
Глава Елладської Церкви показав, як духовенство «захищає себе та інших» від вірусу
Наступний запис
Відставка митрополита Павла: у Білорусі – новий Патріарший Екзарх Православної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее