1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Службовець обладміністрації опублікував в мережі погрози на адресу УПЦ

Службовець обладміністрації опублікував в мережі погрози на адресу УПЦ

23 грудня 2018 року начальник відділу допомоги учасникам АТО при Вінницькій обласній державній адміністрації Андрій Грачов опублікував у Facebook прямі погрози на адресу кліриків і мирян Вінницької єпархії УПЦ. Про це повідомляє СПЖ.

«Тепер по суті: Любителі руського міра… це до вас… Ви напевно чогось недопоняли. Так ось вам офіційна заява. Єдина країна – єдина Церква. Ми почали!!! За Україну і за Віру будемо карати жорстко. Тут немає політики, тут Україна і Віра. З цим не жартують!!!», – віщає він.

Грачов уточнив, що його слова варто розцінювати не як погрозу, а як попередження.

«Я не погрожую, я реально попереджаю. Загроза може збутися, а може і ні. А попередження означає, що це 100% буде. Пропоную-таки подивитися в дзеркало і подумати. А чи варто???», – закликав начальник відділу допомоги учасникам АТО.

З незрозумілих причин він упевнений, що в ПЦУ перейшли майже всі клірики канонічної Церкви.

«Майже всі священики УПЦ московського патріархату перейшли в єдину Українську церкву. І їх оголосили зрадниками. Може так і є. Ось тільки одне маленьке “АЛЕ”!!!! Вони зрадники Маааскви, а не України…. А залишилися і такі, що вірно служать руському міру», – написав Грачов.

При цьому він заявив, що розуміє протизаконність власних заяв.

«Я усвідомлюю, що пишу, і розумію, що як державний службовець, я не маю права таке писати. І швидше за все мене покарають за цей пост.

Але в першу чергу, я людина і у мене є свої думки з цього приводу. Тому так. Я все сказав. PS: шкода не приїхали любителі руського міра…. Але ми почали)))) тепер ми Вас шукаємо…», – підсумував держслужбовець.

Заява Грачова не залишилося без уваги прихильників ПЦУ, і хоча деякі користувачі соцмереж підтримали його агресивний настрій на адресу УПЦ, завзяття чиновника розділили не всі.

«Їхня Церква таки піде звідси. Але це займе певний час. Не треба уподоблюватися свинособакам. Залишаймося в правовому полі!», – написала в коментарях до його заяви одна з противниць УПЦ. На думку іншої користувачки, провокатори можуть скористатися висловлюваннями Грачова в своїх цілях. Вона нагадала всім про заклик Президента України Петра Порошенка вирішувати виключно мирним шляхом. У деяких агресивні обіцянки чиновника покарати «прихильників руського міра» взагалі не викликали неприйняття. Їх збентежило тільки те, що подібне було опубліковано.

 У 2016 році на сторінках «Vlasno» опублікували інформацію про інші правопорушення борця за ПЦУ Андрія Грачова. За інформацією ЗМІ, Андрій Грачов, будучи державним службовцем, згідно з бізнес-пошуком «YouControl», є керівником-підписантом в ТОВ «МК тут все». Хоча на той момент сам Андрій Грачов офіційно припинив свою діяльність як ФОП (фізична особа підприємця), незважаючи на те, що стаття 25 Закону України «Про запобігання корупції» забороняє держслужбовцям поєднувати службу державі і підприємництво. Держслужбовець-міліонер, який задекларував дохід розміром у 18 млн. гривень, був причетний і до конфлікту з активістами під час сесії у Вінницькій міській раді.

Попередній запис
Колишньому голові прес-служби «Свободи» побачились у братії Почаєва іноземці та «жодного українця»
Наступний запис
Юраш: якщо релігійна організація не виконає закон про зміну назви, її видалять із реєстру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее