1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Скандал після сходження Вогню: представники ПЦУ пробрались у Храм Гробу Господнього

Скандал після сходження Вогню: представники ПЦУ пробрались у Храм Гробу Господнього

27 квітня 2019, після сходження Благодатного вогню в Храмі Гробу Господнього, в Єрусалимі грянув скандал: усередину Храму потрапили представники ПЦУ, котрим не давав на це дозволу Єрусалимський Патріарх. Про це повідомляє Страна.

Справа у тому, що основним пропуском усередину Храму були спеціальні бейджи, котрі носять церковники, а також ряд людей, що входять до основної делегації тієї чи іншої країни. Списки імен делегацій були подані на затвердження у Єрусалим ще за півроку до Пасхальних подій, а тому було достатньо часу, щоб перевірити кожного.

Провести за своєю квотою ПЦУ намагалось посольство України в Ізраїлі, але вони також не спромоглися отримати дозвіл в Єрусалима. Однак діячі ПЦУ все ж таки пробрались у Храм. Вони взяли спеціальні бейджи в посольства (квота була на 70 людей-мирян), і зайшли до Храму саме як миряни, незважаючи на те, що серед них була людина у рясі. Днем раніше Патріарх Єрусалиму приймав лише визнані ним церкви (включно з Українською Православною Церквою), котрим дозволена служба у храмах Єрусалима. Бейджики, котрі мали ПЦУ, просто дали їм можливість потрапити усередину, щоб бути ближче та отримати вогонь.

Релігієзнавець Олександр Вознесенський прокоментував подію на своїй сторінці у Facebook:

«Дуже добре, що зробили фото крупним планом, щоб видно було номерок: я особисто звернуся до ієрархів Єрусалимського Патріархату та попрошу владик, котрі читають цей запис, зробити те саме – вважаю, що треба по номеру визначити хто, всупереч забороні Патріарха, зробив бейджик на ім’я Дудченка. Цілком ймовірно, що це зробили люди у посольстві, котрі вирішили, що після зміни Порошенка їм недовго залишилось там працювати, а отже, й нічого втрачати. Але все ж, я вважаю, що у Патріархії повинні розібратись з цим хамством. Як злодії пролізли, незважаючи на заборони, щоб тихенько вкрасти та примазатись до Церкви», – написав Вознесенський. 

Попередній запис
Філарет нарікає на несправедливість українських судів
Наступний запис
У Жидичині віряни УПЦ до Пасхи звели тимчасове молитовне приміщення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее