1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Скандальна ситуація в Запоріжжі свідчить про глибоке падіння суспільства, – політолог

Скандальна ситуація в Запоріжжі свідчить про глибоке падіння суспільства, – політолог

Письменник і політолог Денис Жарких в соцмережі Facebook пояснив, що скандал навколо відмови священика відспівати нехрещеного хлопчика говорить про нерозуміння суспільством місії Церкви, а «лізти зі своїм статутом у чужий монастир» стало трендом нашого часу.

Політолог упевнений, що нерозуміння Православ’я і Церкви Христової, споживацьке ставлення суспільства до всього свідчать про «глибоке падіння самого суспільства». «Церква розуміється суспільством як супермаркет для обрядів. Ми прийшли за обрядом, а нас не обслужили, ах вони негідні. І більшість суспільства так вважає. А що, шкода було обслужити? Адже клієнт завжди правий», – вважає Денис Жарких.

«Взагалі немає розуміння, що приналежність до конфесії – це певний стиль життя, певна спільність. І щоб належати до пастви потрібно дотримуватися правил. І тільки священик визначає, належите ви до його пастви чи ні. Чому батьки хлопчика не звернулися в синагогу, мечеть, кірху? І якби там відмовили, то теж була б така істерика?», – підкреслює Жарких.

Навів в приклад політолог також і представників інших конфесій: «Чи треба ображатися на іудеїв, мусульман, лютеран, якщо вони не визнають нас за своїх у плані віри? Лізти зі своїм статутом у чужий монастир нерозумно, але саме це і є тренд сучасної епохи. Повно порад, як повинен вчинити священик. Але він не продавець супермаркету, а ми не товариство захисту прав споживачів. Йому видніше, як вчинити, він тримає відповідь перед своєю паствою і Богом».

«Немає розуміння, що обряд, взагалі-то, має якийсь сенс. І якщо священик не бачить сенсу в обряді, то він його проводити не зобов’язаний. Але нам до сенсу немає діла. Тоді не до священика, а до шамана. Правда, певні шамани тут, як тут, і давай священика засуджувати. Так ось, нІчого до них приєднуватися», – написав у висновку Денис Жарких.

Попередній запис
Сама прокуратура розпалює релігійну ворожнечу, – юрист
Наступний запис
З’явилися подробиці шокуючого осквернення православного храму на Одещині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее