1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Синод УПЦ КП не хоче бачити у президії «об’єднавчого собору» представників Фанару?

Синод УПЦ КП не хоче бачити у президії «об’єднавчого собору» представників Фанару?

У рішенні Синоду УПЦ КП, котрий провів засідання 6 грудня, забули вказати, чи передбачають у Київському патріархаті включити до президії «об’єднавчого собору» представників Константинополя. Крім того, у документі не вказаний новий титул Філарета. Текст рішення опублікований на сайті УПЦ КП.

«Враховуючи, що відбуватиметься об’єднавчий Собор УПЦ КП, УАПЦ та ієрархів від Московського Патріархату в Україні, Президія Собору, яка вестиме його роботу, повинна включати представників від цих Церков, зокрема – Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, як Предстоятеля УПЦ КП», – впевнені у Київському патріархаті.

Крім того, члени Синоду постановили, що присутність кліриків або мирян, крім учасників собору – єпископів, допустима, але не обов’язкова, оскільки їхня думка не буде враховуватись при голосуванні.

Також у документі вказано, що Філарету «доручено й надалі вести підготовку до проведення Надзвичайного Об’єднавчого Собору». У чому, власне, полягає підготовка, дотепер не роз’яснюється, у тому числі й учасникам процесу – представникам УАПЦ.

Попередній запис
Блаженніший Онуфрій відправив лист Патріарха Варфоломія назад на Фанар
Наступний запис
В УПЦ КП згідні «поки що почекати» зі статусом Патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее