1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Синод УПЦ закликав Вселенський Патріархат припинити втручатися у внутрішні церковні справи України та відкликати своїх екзархів з Києва

Синод УПЦ закликав Вселенський Патріархат припинити втручатися у внутрішні церковні справи України та відкликати своїх екзархів з Києва

Архієреї закликали Константинопольського Патріарха Варфоломія припинити втручання у внутрішні справи Української Православної Церкви. Про це вони заявили на засіданні Священного Синоду, котре відбулося 25 вересня у Києво-Печерській лаврі, повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 «”Екзархи” Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон мають покинути канонічну територію Української Православної Церкви», – йдеться у рішенні.

У документі також наголошується, що їхня діяльність є антиканонічною та порушує міжконфесійний мир в Україні.

Єпископат постановив призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату. Члени Священного Синоду закликали клір, ченців та віруючих Української Православної Церкви посилити свої молитви за збереження єдності Православ’я.

Нагадаємо, раніше аналогічні рішення ухвалив Священний Синод РПЦ.

 

Попередній запис
«Помісні автокефалісти» почали натякати на ліквідацію Предстоятеля УПЦ
Наступний запис
Представник Константинополя заявив, що виганяти екзархів Фанару з України в УПЦ не уповноважені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее