1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Синод Сербської Церкви закликав владу Чорногорії припинити гоніння на духовенство

Синод Сербської Церкви закликав владу Чорногорії припинити гоніння на духовенство

Архієрейський Синод Сербської Православної Церкви засудив дії влади у Чорногорії – затримання єпископа і семи священиків Будімлянсько-Нікшицької єпархії. Ієрархи закликали чиновників припинити гоніння на Церкву, повідомив сайт СПЦ 13 травня 2020 року.

««Священний Архієрейський Синод Сербської Православної Церкви рішуче засудив останні гоніння проти Сербської Православної Церкви в Чорногорії: арешт преосвященного єпископа Будімлянско-Нікшічского Іоаннікія і сімох священиків чорногорськими владою, які під хибним приводом боротьби з коронавірусом використовують можливість поквитатися із Сербською Православною Церквою і її віруючими, – йдеться в зверненні. – Священний Архієрейський Синод закликає владу Чорногорії припинити гоніння на Церкву і відповідати цивілізованим нормам, згідно з якими вільне сповідання віри є одним з найважливіших прав кожної людини».

Синод закликав віруючих діяти мирно і не відповідати на провокації влади, яка «очевидно бажає конфлікту, щоб потім звинуватити в ньому Православну Церкву і її людей».

«У ці моменти необхідно зберегти спокій і розсудливість, а перш за все, потрібно молитися Богу, щоб в Чорногорії запанував мир, і невинний владика Іоанникій зі своїми священиками був негайно відпущений з ув’язнення», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, поліція Чорногорії затримала єпископа Будімлянско-Нікшічского Іоанныкія і сімох кліриків СПЦ за участь у святкуваннях і хресному ході на честь святого Василя Острозького в період карантину, що породило масові протести і в результаті зіткнення з поліцією.

Попередній запис
На Фанар тиснуть, щоб не обурювався перетворенню Святої Софії на мечеть, – Правблог
Наступний запис
В РПЦ відреагували на арешт єпископа Сербської Церкви у Чорногорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее