1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Синод» ПЦУ заявив про створення в своєму складі «місії патріарха Філарета»

«Синод» ПЦУ заявив про створення в своєму складі «місії патріарха Філарета»

5 грудня 2019 року рішенням «Священного Синоду» ПЦУ у складі цієї організації утворено «місію почесного патріарха Філарета», котрому в ПЦУ «надано право» пожиттєво користуватись комплексом будівель його резиденції у Києві на Пушкінській, 36 та служити у столичному Володимирському соборі. Про це повідомляється на сайті ПЦУ у зв’язку з «завершенням процедури ліквідації Київської патріархії УПЦ КП».

У повідомленні йдеться також, що Філарету віддають відрахування від доходу Володимирського собору Києва та добровільні пожертви.

«Наголошуємо, що неодноразово поширювані думки, нібито Православна Церква України «бажає викинути Патріарха Філарета на вулицю» — не відповідають дійсності та безпідставно провокують непорозуміння серед віруючих та у громадськості», – заявляють у ПЦУ.

Вочевидь, у ПЦУ таким чином відреагували на рішення парафіяльних зборів громади Філарета Милостивого (Пушкінська, 36), на котрих прихожани постановили, що не переходять до ПЦУ або якоїсь іншої конфесії. Як наголошено на сайті УПЦ КП, відповідні збори були проведені ще 10 жовтня з повідомленням органів влади про рішення зібрання. Аналогічне рішення приймала і громада УПЦ КП Володимирського собору. Чи погодиться «патріарх» на залучення до «місії ПЦУ», ще не повідомлялось.

Попередній запис
Ієрарх Сербської Церкви обговорив «українське питання» з главою Церкви Албанії
Наступний запис
Епіфаній прогнозує нову хвилю «переходів» в ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее