1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Синод Елладської Церкви завершив роботу. Українське питання не розглядалося

Синод Елладської Церкви завершив роботу. Українське питання не розглядалося

В Афінах завершилося останнє засідання позачергового Архієрейського Собору Елладської Православної Церкви. На Священному Синоді, що тривав з 19 по 21 березня під головуванням архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма, українське церковне питання не розглядалося.

Грецьке священноначалля приділило увагу більш актуальним для Елладської Церкви питанням: підготовлюваній конституційній реформі, яка покликана остаточно закріпити світський характер держави і відокремити від неї Церкву, а також проблеми фінансового забезпечення священиків і архієреїв.

За повідомленням грецького видання «Ромфея», останній день засідань Синоду завершився обранням нових митрополитів для вакантних кафедр. А ось питання про визнання ПЦУ, всупереч очікуванням багатьох, так і не було піднято.

Увага до Священного Синоду Елладської Церкви була підігріта недавнім відвідуванням архієпископа Афінського та всієї Греції Ієроніма російського посольства, де він, нагадаємо, заявив про повне взаєморозуміння з Руською Православною Церквою.

Попередній запис
У Мінкульті вважають, що обґрунтували належність Української Православної Церкви до РПЦ
Наступний запис
Предстоятель УПЦ – Президенту: наші громади у своїх храмах замки не ріжуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее