1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Синод Грузинської Православної Церкви визнав законною УПЦ та виступив проти ініціатив з автокефалією

Синод Грузинської Православної Церкви визнав законною УПЦ та виступив проти ініціатив з автокефалією

21 червня 2018 року в Тбілісі під головуванням Святішого та Блаженнішого Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії ІІ відбулось засідання Священного Синоду Грузинської Православної Церкви. Про це повідомляє «Седмица» з посиланням на офіційний сайт Грузинської Патріархії та грецьке інформаційне агентство «Ромфея».

У засіданні брали участь 43 ієрархи, воно відбулось за відсутності 4 архіпастирів.

У числі інших питань Священний Синод ГПЦ розглянув проблему надання автокефалії Православній Церкві в Україні за зверненням української влади до Константинопольського Патріархату. Членам Синоду Грузинської Православної Церкви були зачитані три послання: від Вселенського Патріарха Варфоломія, Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, котрі стосувались ситуації в Україні.

Митрополит Грузинського Патріархату, чиє ім’я агентство «Ромфея» не називає, згідно з повідомленням видання, сказав, що Патріарх Ілія ІІ висловив глибоке незадоволення українським питанням.

«Його Блаженство не згідний з ініціативами Вселенського Патріархату стосовно України та визнає законною виключно Церкву під керівництвом Митрополита Онуфрія», – сказав грузинський ієрарх в інтерв’ю агентству «Ромфея».

Згідно з інформацією офіційного сайту Грузинської Православної Церкви, Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ розповів про церковну ситуацію в Україні. Також з питання про можливість надання автокефалії Українській Церкві виступив глава Відділу зовнішніх церковних зв’язків Грузинського Патріархату митрополит Зугдидський та Цаїшський Герасим (Шарашенідзе), керуючий приходами Грузинської Церкви у Німеччині та Австрії, котрий ознайомив грузинських ієрархів з посланнями Константинопольського та Московського Патріархів і Митрополита Київського.

Між тим, як повідомляє «Ромфея», всупереч позиції Патріарха та Священного Синоду ГПЦ з питання автокефалії Православної Церкви в Україні нібито висловився митрополит Чкондидський Петр (Цаава).

Попередній запис
Ініціатори створення ЄПЦ з Банкової не бажають бачити Філарета на чолі проекту
Наступний запис
Заява архієреїв Української Православної Церкви, ухвалена на нараді 25 червня 2018 року в Києво-Печерській лаврі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее