1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Симеон заявив, що ПЦУ постала лише завдяки йому та Драбинку

Симеон заявив, що ПЦУ постала лише завдяки йому та Драбинку

Колишній митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький) стверджує, що перейшов у ПЦУ для того, щоб вивести Філарета з ізоляції. Про це він заявив у своєму інтерв’ю «Главкому».

 

За його словами, на одному з засідань «Священного Синоду» ПЦУ він сказав Філарету, що через свої дії той знову потрапить до ізоляції: «Ви знову ідете в ізоляцію, а ми існуємо як помісна автокефальна православна церква, яку визнав Вселенський патріархат, згодом визнає весь православний світ».

 

Симеон стверджує, що прийшов у ПЦУ для того, щоб вивести Філарета з ізоляції: «Я прийшов, щоби вас вивести з ізоляції, а ви хочете мене і в тому числі тих, хто пішов за нами вести назад в ізоляцію? З цим не погоджуються навіть ваші діти».

 

«Ієрарх» ПЦУ вважає, що лише завдяки йому та Олександру (Драбинку) стала можливою поява цієї нової структури: «Київський патріархат став кістяком ПЦУ, адже у них 42 архієреї, 15 у УАПЦ і тільки двоє нас (з митрополитом Олександром (Драбинком, – ред.) з колишнього Московського Патріархату. Вселенський патріархат заявив, що мають бути три гілки православ’я. Тобто якби ми не прийшли, нічого цього не сталося б».

 

За його словами, через дії Філарета існує небезпека зникнення ПЦУ: «Ми з Олександром (Драбинком, – ред.) прийшли для того, щоби постала ця Церква. Дякуючи нам, вона є. А сьогодні ви все це губите», – сказав Симеон Філарету.

Попередній запис
Ієрарх ПЦУ, колишній митрополит УПЦ Симеон: Я втратив дуже багато
Наступний запис
Представники Помісних Церков співслужили Предстоятелю в київській Лаврі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее