1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сербський патріарх: безбожники і розкольники почали в Україні братовбивчу війну

Сербський патріарх: безбожники і розкольники почали в Україні братовбивчу війну

Предстоятель Сербської Православної Церкви Патріарх Іриней, виступаючи 23 квітня 2018 року на торжестві в храмі Христа Спасителя, присвяченому 70-річчю патріарха РПЦ Кирила, закликав розкольників України припинити відривати православ’я від Московського патріархату. Про це повідомляють РИА Новости.

«Нашому серце стає боляче і важко, коли ми дивимося, як на Україні відбувається розкол і (українську — ред.) паству намагаються відірвати від Московського патріархату і патріарха — їх багатовікового духовного вождя. Безбожники і розкольники на землі України почали братовбивчу війну з тим, щоб пролилася кров між братами, щоб смерть вселилася у багато будинків», — сказав Іриней.

Також сербський першоієрарх наголосив, що йому «страшно дивитися на фотографії храмів, які лежать в руїнах, на заплаканих дітей, на біженців».

«Сербський народ пережив схожу трагедію, і те, що ми бачимо зараз на Україні, у нас викликає глибокий сум. Ті, хто допомагають розкольникам, це люди, для яких не існує закону, вони себе відокремлюють від єдності віри», — пояснив Патріарх Іриней.

На завершення свого виступу він навів слова апостола Павла про те, що «кожен отримає згідно з їхніми вчинками», і нагадав, що «Київ — це мати міст руських, він духовно невіддільний від Москви». За словами предстоятеля Сербської Православної Церкви, «велич духу православ’я і народу святої Русі здолає всі сили темряви».

Попередній запис
На «5 каналі» звинуватили Константинополь у хабарництві
Наступний запис
Жителі двох сіл Рівненщини не піддалися на провокації з боку прихильників «Київського патріархату»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее