1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сербська Церква продовжує підтримувати УПЦ, – директор Архіву СПЦ

Сербська Церква продовжує підтримувати УПЦ, – директор Архіву СПЦ

Сербська Православна Церква занепокоєна порушенням канонів і підтримує канонічну Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Це розповів доктор історичних наук, директор Архіву Сербської Церкви Радован Пилипович, який бере участь у Міжнародній науковій конференції «Церква Мучеників: Гоніння на віру і Церкву в ХХ столітті» у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Про це повідомляє СПЖ.

Вчений зазначив, що для нього і його колег величезна честь перебувати в братній Україні, «православній країні з величезною культурою».

«Зв’язки Сербської Церкви і Київської духовної академії мають багату історію, тому що багато сербів навчалися тут і ставали у нас в Сербії відомими богословами. Ці зв’язки дуже важливі для нас», – сказав Пилипович.

Вчений також наголосив, що Сербську Православну Церкву на чолі з Патріархом Іринеєм «турбує порушення канонів», котре відбулось у Православ’ї.

«Вся ця сучасна смута, яка відбулася, це хвороба церковного життя на рівні Вселенського Православ’я. І ми молимося Господу, що це все буде дозволено на канонічному ґрунті. Сербська Церква тримає сторону канонічної Української Православної Церкви і це нормально», – додав він.

Щодо можливого тиску на СПЦ щодо визнання новоствореної ПЦУ, то директор Архіву Сербської Церкви зазначив, що не знає конкретних деталей, але «всі заяви Сербського Патріарха говорять про те, що Сербська Православна Церква підтримує Руську Православну Церкву і канонічну Церкву в Україні, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій».

Попередній запис
«Він навіть не наш громадянин!»: у грецькому МЗС відхрестились від «Вселенського» патріарха
Наступний запис
Грецький чиновник закликав Держдеп підтримати Константинопольську церкву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее