1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сербська Церква не прийме легалізацію розколу в Україні, – Патріарх Іриней

Сербська Церква не прийме легалізацію розколу в Україні, – Патріарх Іриней

Дії Константинопольського патріархату в Україні є нікчемними і не мають сили для Сербської Православної Церкви, заявив Патріарх Сербський Іриней у недільному інтерв’ю сербському виданню «Політика».

«Ні Сербська, ні інші Православні Церкви не приймуть появи якогось “православного папи”, а якщо вони це зроблять – перестануть бути православними», – зазначив Предстоятель Сербської Православної Церкви.

Архіпастир в черговий раз нагадав, що Сербська Православна Церква виступає не за якусь зі сторін, а виключно за дотримання священних канонів і встановленого ними багатовікового порядку.

«СПЦ не сприймає і не прийме легалізації розколу в Україні як законного положення справ, особливо, коли такі амбіції з’являться на її канонічній території, – підкреслив Святіший Патріарх Іриней. – Те, що Константинополь зробив у Києві, матері міст руських, для Сербської Церкви не має ніякої сили, мізерно».

«Україна має свою канонічну Церкву, яка має свого законного Предстоятеля Митрополита Онуфрія. Інших ми не знаємо і не будемо знати», – підсумував Предстоятель Сербської Православної Церкви.

Раніше Патріарх Іриней неодноразово заявляв, що вирішувати церковне питання в Україні можна тільки Собором представників усіх Помісних Православних Церков. У своєму різдвяному посланні архієреї Сербської Православної Церкви відзначили, що політики за участю Фанару поглибили розкол в Україні, і нагадали, що автокефалія є виключно церковною інституцією, яка повинна сприяти розвитку і зміцненню єдності між Помісними Православними Церквами.

Попередній запис
Одразу кілька громад підтвердили свою вірність УПЦ
Наступний запис
Мінкульт не заявляв в поліцію про зникнення ікон з Лаври

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее