1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сербська Православна Церква не визнала реабілітацію Філарета й Макарія Константинополем

Сербська Православна Церква не визнала реабілітацію Філарета й Макарія Константинополем

Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви відмовився слідувати за рішенням Константинополя про реабілітацію лідерів УАПЦ та УПЦ КП Філарета й Макарія. Про це йдеться у заяві, опублікованій 12 листопада на сайті Сербської Православної Церкви за підсумками засідання Архієрейського собору, повідомляє СПЖ.

«Собор, передусім, з жалем констатує, що Вселенський Патріархат прийняв канонічно необґрунтоване рішення реабілітувати та визнати єпископами двох лідерів розкольницьких груп в Україні, Філарета Денисенка та Макарія Малетича, разом з їхнім єпископатом та духовенством, від котрих перший свого часу був канонічно позбавлений сану, а потім виключений з церковної спільноти та підданий анафемі, а другий позбавлений апостольського преємництва як духовний наслідник секти так званих самосвятів, тому Святий Архієрейський Собор це рішення Константинопольського Синоду розглядає як необов’язкове для Сербської Православної Церкви», – йдеться у заяві.

У документі також наголошується, що Собор Сербської Церкви не визнає даних осіб та тих, хто за ними слідував, як єпископів та кліриків і, відповідно, не вступає у літургічне та канонічне спілкування з ними та їхніми прихильниками.

Попередній запис
Порошенкові доведеться довіритись у справі створення ЄПЦ Фанару, – політолог
Наступний запис
Сербська Православна Церква закликала винести питання автокефалії на Всеправославний Собор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее