1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Сербська Православна Церква закликала винести питання автокефалії на Всеправославний Собор

Сербська Православна Церква закликала винести питання автокефалії на Всеправославний Собор

Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви закликав зібрати Всеправославний Собор, щоб розглянути на ньому питання автокефалії. Про це йдеться у спеціальній заяві «Позиція Сербської Православної Церкви про церковну кризу в Україні після останніх рішень Константинопольського Патріархату», опублікованій 12 листопада на сайті Сербської Церкви, повідомляє СПЖ.

Собор пропонує Константинопольській Патріархії та решті помісних автокефальних Православних Церков чимшвидше розглянути питання про автокефалію та православну діаспору на Всеправославному Соборі, щоб підтвердити на укріпити соборність та єдність Православної Церкви та в майбутньому уникнути спокус, через котрі нині проходить Святе Православ’я», – йдеться у документі.

Також у заяві сказано, що Сербська Церква розглядає як необов’язкове рішення Фанару про реабілітацію Філарета Денисенка та Макарія Малетича. Крім того, о даній позиції Собору оповіщені всі Помісні Православні Церкви.

Нагадаємо, Патріарх Московський Кирило направив листи главам усіх Православних Церков з пропозицією ініціювати всеправославне обговорення ситуації навколо церковного життя України. Цю пропозицію підтримав Синод Антіохійської Церкви.

Попередній запис
Сербська Православна Церква не визнала реабілітацію Філарета й Макарія Константинополем
Наступний запис
Керівництво військового ліцею в Києві закрило домовий храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее