1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Секретар Житомирської єпархії УПЦ КП перейшов до Української Православної Церкви

Секретар Житомирської єпархії УПЦ КП перейшов до Української Православної Церкви

Побувавши в УАПЦ та в «Київському патріархаті», ієромонах Ієремія звернувся до істинного Православ’я та був прийнятий Українською Православною Церквою.

Сьогодні він служить в Житомирській єпархії УПЦ, повідомляє СПЖ, поблікуючи його розгорнуте інтерв’ю.

Ієромонах Ієремія розповідає про свої спроби віднайти Бога в УАПЦ та УПЦ КП. За його словами, він покинув автокефальну церкву через її заполітизованість: «На мій погляд, це несумісні і неприпустимі речі (Церква та політика – авт.). Одна справа – це відносини держави і Церкви. Тут може бути співпраця, особливо в соціальній сфері. Але відносини політики і Церкви – це абсолютно неприпустимо. І ось я почав розуміти, що щось не так відбувається. І те, що відбувається мене ніяк не влаштовує. Вирішив перейти в УПЦ. Але в той раз з переходом не склалося». 

З «Київського патріархату» ієромонаху довелося піти через скандальні події, в яких його звинуватили.

«Певна група людей, які підключили до процесу місцеву владу, намагалися зняти місцевого «єпископа», який керував єпархією – «архієпископа» Ізяслава. Тоді я зрозумів, що і мені треба йти. 20 січня 2017 року Ізяслав видав указ на моє прохання, що я звільняюся з посади секретаря єпархії, зараховуються за штат з правом служіння з благословення керуючого, – пояснює чернець. – Благочинні були проти, щоб знімали владику Ізяслава. І вони 25 січня провели збори і написали на ім’я Філарета звернення. 16 чоловік підписалися проти зняття з посади. 20-го мене вже не було в єпархії, 25-го вони провели збори, а 29-го Філарет надіслав указ про те, щоб мене звільнити і заборонити у священнослужінні. І формулювання було «за підбурювання духовенства єпархії проти рішення Синоду». Звичайно, це був абсурд. І я тоді зрозумів, що все це було заздалегідь сплановано і мене використовували як жертву».

Новоспечений представник Української Православної Церкви додає, що з боку священства УПЦ ніякого осуду через його перебування в розколі він не зустрічав. Його залучають до багатьох соціальних проектів та допомоги нужденним.

Підсумовуючи, ієромонах Ієремія пояснює, якою має бути Церква: «Церква, і це однозначно, повинна стояти поза політикою. Якщо ми подивимося історію: скільки було міжусобних конфліктів, великі війни були … Але Церква не займала позицію однієї сторони. Всі діти рівні, все любимі, всіх можна прийняти і примирити».

 

Попередній запис
Константинопольський Патріарх закликав до припинення війни в Україні
Наступний запис
Філарет звернувся до Московського Патріарха з проханням про зняття анафем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее