1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Світовому Православ’ю загрожує найбільший розкол тисячоліття, – німецькі ЗМІ

Світовому Православ’ю загрожує найбільший розкол тисячоліття, – німецькі ЗМІ

Розрив відносин між Константинопольським Патріархатом і РПЦ може стати найбільшим церковним розколом за останнє тисячоліття. Про це йдеться в статті німецької газети Süddeutsche Zeitung, опублікованій 22 вересня, повідомляє Спілка православних журналістів.

Дії Константинопольського Патріархату, спрямовані на надання автокефалії українській Церкві, для всього православного світу стали «потрясінням історичного масштабу», вважає автор статті Юліан Ханс.

«На позачерговому засіданні Синоду Московського Патріархату, що відбувся в минулі вихідні у Даниловому монастирі, єпископи Руської Православної Церкви навіть вели мову про вторгнення на їхню територію», – зазначає німецький журналіст.

В якості відповіді на призначення Фанаром екзархів у Київ Московський Патріархат «розірвав усі відносини зі Стамбулом», повідомляє журналіст Süddeutsche Zeitung.

«Патріарха Константинопольського більше не поминають за богослужінням. Якщо Варфоломій продовжить свою “антиканонічну діяльність”, то РПЦ буде змушена розірвати євхаристичне спілкування, попередив представник Московського Патріархату. А це вже буде найбільшим церковним розколом з тих пір, як майже тисячу років тому розійшлися дороги Риму та Візантії», – констатує автор статті Юліан Ханс.

Попередній запис
Предстоятель УПЦ відмовився зустрічатись з екзархами Фанару та послом США
Наступний запис
«Помісні автокефалісти» почали натякати на ліквідацію Предстоятеля УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее