1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Священик УПЦ: Того з ієрархів, хто піде на «собор», ми не пустимо на поріг храму

Священик УПЦ: Того з ієрархів, хто піде на «собор», ми не пустимо на поріг храму

Той, хто приєднається до «об’єднавчого Собору» стане, по суті, зрадником. Про це сказав в інтерв’ю СПЖ один із найстаріших священиків Києва, настоятель Свято-Ольгинського собору протоієрей Всеволод Рибчинський, котрий майже 20 років життя священнослужитель присвятив будівництву першого на столичному Харківському масиві храмового комплексу на честь святої княгині Ольги.

Отець Всеволод наголосив: у разі, якщо хтось із архієреїв УПЦ візьме участь у «об’єднавчому Соборі», він не радить парафіянам його приймати, «оскільки він, по суті, зрадник»: «Це буде наука для тих, хто думає про те, щоб перейти в іншу конфесію. Не раджу. Тому що люди вже не приймуть того владики, він буде перебіжчиком. І люди не допустять його до служіння священної літургії. Це буде для нього катастрофою. Він буде не там і не тут. Так, між небом і землею. Якщо він захоче повернутися назад – не пускати його на поріг церкви!».

«Ми не приєднаємося до “Собору”, який проводитиметься 15 грудня. Навіть ті, хто об’єднається між собою (УПЦ КП і УАПЦ – прим.ред), то дуже багато втратять. Я з багатьма священиками в Києві говорив, з шанованими людьми. Мені сказали наступне: по-перше, це буде не патріархія, а екзархат (по-старому), екзархат Константинопольського патріарха в Україні», – пояснив священнослужитель.

Він додав: «Якщо це екзархат, то: мироваріння у них не буде, верховного суду не буде, всі спірні питання вирішує тільки Константинополь, всі призначення на кафедри теж будуть йти зі Стамбула. Вони програють, вони не виграють. І ніякого об’єднання не буде».

Попередній запис
Президент України всівся у президію “об’єднавчого собору”
Наступний запис
Екс-добробатівець погрожує боксеру Усику за захист лаври

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее