1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. Священик УПЦ спростував брехню народного депутата

Священик УПЦ спростував брехню народного депутата

Заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич відповів на закиди депутата Юрія Тимошенка стосовно того, що в Пісках з церковної дзвіниці стріляв священик УПЦ, якого бійці потім і вбили.

Отець Микола пояснює на свої сторінці в Facebook, що «священик, який служив у Пісках – о. Андрій Ліманець, сьогодні ЖИВИЙ І ЗДОРОВИЙ і на даний час служить в Донецьку, бо в Пісках з відомих причин богослужіння не проводяться з 2014 року. Стріляють».

Окрім того, протоієрей наголошує на неможливості такої дії. «Священик не стріляв, і тим більше його не вбили. Стріляти не міг, бо він священик. Ніхто зі священиків, за словами благочинного, зброю до рук не брав. Хтось з бойовиків міг піднятися на дзвіницю. Таке могло бути. І наївним буде думати, що людина з автоматом прийде до священика й буде запитувати, чи можна постріляти з вашої дзвіниці? Це війна. Дійсно, як говорить народна мудрість, «ніколи стільки не брешуть як після полювання, після війни і перед виборами», заявляє Микола Данилевич.

На запитання нардепа: «Дискримінація у тому, що ви дасте письмове зобов’язання поважати суверенітет нашої держави? Це що, велика дискримінація?», заступник відділу зовнішніх церковних зв’язків лаконічно відповів: «Обов’язок поважати суверенітет держави бере на себе автоматично та людина, яка є громадянином України, яка має український паспорт. Ми всі – громадяни України. А тому додаткових законів для цього не потрібно. Достатньо діючого Кримінального кодексу. І Церкву через це в гетто заганяти не треба».

Попередній запис
Десятки тисяч вірян УПЦ по всій державі вийшли на молитовне стояння проти антицерковних законопроектів
Наступний запис
У відповідь на незгоду на будівництво храму, прихильники УПЦ КП облили чиновника зеленкою і намагалися викинути в сміттєвий бак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее