1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Священик має піти за більшістю в громаді, – Юраш

Священик має піти за більшістю в громаді, – Юраш

Якщо священик виступає проти рішення релігійної громади про перехід до іншої конфесії, він не може піти проти більшості вірян; священик просто член громади, без будь-яких переваг у голосуванні, заявив директор департаменту Мінкульту з питань релігій та національностей Андрій Юраш у коментарі сайту «Експрес».

Священик має один голос. Він просто член громади, якщо він не згідний з рішенням релігійної громади, то має просто залишити цей приход», – заявив Андрій Юраш.

Він додав: «У статті 8 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» визначено, що громада має право вільно змінити свою підлеглість. Але закон не прописує механізму, як це має відбуватись. Тому у Верховній Раді Україні вже зареєстрований законопроект № 4128, котрий детально прописує, як має відбутись зміна підлеглості релігійної громади». Щоправда, Юраш не уточнив, що за цим законопроектом навідатись на приход і провести «збори» може будь-яка група сторонніх, спеціально навчених людей.

Як повідомлялось, раніше директор департаменту Міністерства культури у справах релігій та національностей Андрій Юраш заявив, що як тільки буде схвалений законопроект 5309, кожна релігійна громада «буде змушена» перереєструватися: перереєстрація діючих в Україні 19 000 православних релігійних громад стане «об’єктивним наслідком» законодавчого рішення.

Попередній запис
У ВЗЦЗ УПЦ заявили, що Томос можуть дати розкольницькій структурі
Наступний запис
Філарет тягне час і торгується: Зоря заявив, що оголошена дата собору 22 листопада – фейк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее