1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Священиків із Рівненської єпархії УПЦ знову викликають на допити в СБУ

Священиків із Рівненської єпархії УПЦ знову викликають на допити в СБУ

4 лютого 2019 року на допит в управління Служби безпеки України у Рівненській області викликали благочинного Млинівського благочиння протоієрея Василя Іванейка, а настоятелів храмів у селах Судобичі, Рачин та Птича Дубенського району Рівненської області працівники СБУ чекають у себе в п’ятницю, 8 лютого.  Про це повідомляє СПЖ.

Нагадаємо, 1 грудня 2018 року 14 кліриків Рівненської єпархії отримали повістки про виклик на допит в СБУ 5 грудня 2018 року на 10:00. Співробітники органів безпеки вручали повістки за місцем проживання і в храмах, деяких священнослужителів викликали для отримання документа в районне управління Служби безпеки.

Раніше СБУ зробила заяву про те, що при проведенні обшуків у духовенства УПЦ виявили «організовану мережу розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу». У заяві йдеться, що друкована продукція, виявлена у священнослужителів при обшуках, присвячена єдності Церкви і гріху розколу, має ознаки розпалювання міжконфесійної ворожнечі. В результаті священиків УПЦ звинуватили в «держзраді».

9 грудня 2018 року протоієрей Василь Начев запустив у Мережі флешмоб в підтримку канонічної Церкви, а також своїх співбратів-священиків із Рівненської єпархії, яких викликали на допити в СБУ.  Ті, хто виступили на захист кліриків Церкви з флешмобом, потрапили до бази даних сайту «Миротворець».

Попередній запис
Суд відмовив забороненому в служінні митрополиту Симеону задовольнити його позов
Наступний запис
Громада УПЦ с. Нова Мощаниця підтвердила свою вірність канонічній Церкві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее