1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Свято-Успенська громада у Доротищі продовжує відстоювати свій храм від рейдерів

Свято-Успенська громада у Доротищі продовжує відстоювати свій храм від рейдерів

28 серпня 2019 року Свято-Успенська громада УПЦ у селі Доротище Ковельського району Волинської області відзначила престольне свято свого храму, на котрий за останні півроку прихильники ПЦУ звершили кілька рейдерських атак. Про це повідомляє прес-служба Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Цього року свято у Доротищі було особливо урочистим та велелюдним, і, як жартома зазначили віряни, все це «завдяки ПЦУ та її ідеологам». Підтримати громади Свято-Успенського храму та її настоятеля отця Ігоря Костючика приїхали священнослужителі та миряни з Ковеля та навколишніх сіл.

«За останні півроку штучно створюваних потрясінь доротищенська громада стала ще більш міцною, більш численною та дружною, – зазначили у єпархії. – Перед лицем випробувань та спокус, люди мали можливість більш уважно придивитись до того, що їм пропонують у новоутвореній «церкві», і ще більш відповідально поставитись до духовного спадку батьків і дідів. Успенському храму в Доротищі виповнилось вже 250 років. За цей період він перетворився на духовну фортецю, котру марно намагались підкорити численні ненависники православної віри, від уніатів до радянських атеїстів і їхніх сучасних пагонів.

Нагадаємо, протягом березня-серпня нечисленні прихильники ПЦУ у с. Доротище, котрим надавав підтримку проживаючий тут голова Ковельської районної ради, кілька разів намагались зламати двері та заволодіти храмом. Групу нападу з ломами та болгаркою щоразу відганяла від храму багатолюдна громада УПЦ, котра зберіглася, незважаючи на неправомірну перереєстрацію приходу в ПЦУ.

Попередній запис
Павленко тиражує фейк про «крок до визнання ПЦУ Елладою»
Наступний запис
«Віддайте її чоловікам!», – як актив ПЦУ вибивав вірян УПЦ від храму в Четвертні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее