1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Свобода» закликає перешкоджати судовому слуханню про захоплення храму Оленівки

«Свобода» закликає перешкоджати судовому слуханню про захоплення храму Оленівки

Голова фракції ВО «Свобода» у Бахмацькій райраді Володимир Брюховецький звернувся до своїх соратників із закликом зібратися 26 лютого біля Борзнянського районного суду для боротьби з «блокпостами “русского міра”» на Чернігівщині. Про це повідомляє СПЖ.

«Друзі, завтра, 26 лютого об 11:00, в Борзнянському районному суді (м. Борзна, вул. Незалежності, 4, зал № 1) московський піп Олександр Гладіж буде просити визнати незаконним і скасувати рішення громадян села Оленівка Борзнянського району Чернігівської області про перехід громади села в ПЦУ. Зустрічаємося завтра в Борзні. У кого є проблеми з доїздом з Бахмача – пишіть у приват. Блокпостів “русского міра” не повинно бути на Чернігівщині», –  йдеться в повідомленні Брюховецького, опублікованому на його сторінці в Facebook.

26 лютого Борзняньський районний суд Чернігівської області переніс слухання справи за позовом про захоплення ВО «Свобода» та «С14» храму УПЦ. Суддя переніс розгляд справи на 6 березня, повідомляє «Перший Козацький».

Нагадаємо,  16 січня у селі Оленівка Борзнянського району Чернігівської області прихильники ПЦУ і націоналісти з С14, незважаючи на опір парафіян, захопили храм УПЦ. Днем раніше в Оленівці провели збори територіальної громади за участю приїжджих осіб, які не є жителями села, на яких проголосували за перехід місцевої релігійної громади УПЦ в ПЦУ.

20 січня 2019 року парафіяни релігійної громади УПЦ звернулися до голови сільради Оленівки з проханням почути їхні молитви і повернути храм. 27 січня 2019 року недільну літургію жителі села змушені були відслужити в приватному будинку своєї односельчанки.

Попередній запис
Віряни села Банчени засвідчили свою вірність канонічній Церкві
Наступний запис
У Бірках віряни зірвали спробу місцевої влади «перевести» храм в ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее