1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. СБУ про обшуки в «Стелс-1»: Несплата податків і антиукраїнська література

СБУ про обшуки в «Стелс-1»: Несплата податків і антиукраїнська література

Співробітники СБУ спільно з ГУ ГФС в місті Києві та столичною прокуратурою 26 лютого 2019 року провели обшуки в приміщенні групи охоронних компаній «Служба безпеки Стелс», співзасновником яких є один із священнослужителів УПЦ, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Правоохоронці попередньо встановили, що в результаті незаконної діяльності зазначених суб’єктів господарювання до державного бюджету, минаючи систему оподаткування, не надійшло понад 9 мільйонів гривень податків, що завдало істотної шкоди економічному потенціалу нашої країни», – йдеться у повідомленні силового відомства.

За результатами проведених процесуальних дій правоохоронці «отримали документальні матеріали, що свідчать про вчинення фігурантами виробництва злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах)».

«Крім цього, – повідомляє СБУ – в ході обшуків виявлено літературу антиукраїнського змісту, яка закликає до міжрелігійної ворожнечі, вогнепальну зброю та боєприпаси. Також встановлено зв’язок вказаного священнослужителя УПЦ з російськими парамілітарними структурами. Триває досудове слідство».

Нагадаємо, охоронна компанія «Стелс-1» відома тим, що вона вже не один рік офіційно забезпечує захист храмів УПЦ, хресних ходів та різних церковних заходів. А її власником є клірик Української Православної Церкви диякон В’ячеслав Павлів.

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов вважає, що причина дій силовиків щодо компанії саме в тому, що «Стелс-1» займається охороною храмів УПЦ і заходів, які організовуються Церквою.

«У нас є інформація, що отцю В’ячеславу неодноразово висловлювалися погрози з тим, щоб він припинив надавати охорону і допомогу громадам УПЦ», – сказав протоієрей Олександр.

Саме фірма «Стелс-1» забезпечувала 21 лютого охорону прес-конференції «УПЦ в 2019-му: факти, прогнози, відповіді», на якій представникам ЗМІ були озвучені факти і надані відеодокази про масові порушення при переведеннях релігійних громад в ПЦУ.

«У нас була попередня інформація про те, що під час прес-конференції готувалися провокації. І саме фірма «Стелс-1» забезпечувала охорону цього заходу, що також може бути одним із важливих моментів в даній ситуації», – сказав глава юридичного відділу УПЦ.

Попередній запис
Єпископ Віктор: Ми робимо все, щоб голос стражденної Церкви почув світ
Наступний запис
Митрополит Антоній: Бог зберігає від зла і позбавляє страху перед ним

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее