1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. СБУ проводить слідчі дії в охоронній компанії, яка допомагає Церкві

СБУ проводить слідчі дії в охоронній компанії, яка допомагає Церкві

У вівторок, 26 лютого 2019 року, співробітники СБУ прийшли в головний офіс групи охоронних компаній «Стелс-1» з обшуком. За інформацією СПЖ, зараз будівля оточена, входи і виходи заблоковані, у співробітників вилучені телефони.

Охоронна компанія «Стелс-1» відома тим, що вона вже не один рік офіційно забезпечує захист храмів УПЦ, хресних ходів і різних церковних заходів.

Джерело СПЖ повідомило, що обшуки одночасно проводяться в двох офісах і в квартирі власника компанії  –диякона В’ячеслава Павліва. Офіційні причини проведення оперативних дій невідомі.

«Будівля оточена, проходять обшуки, нікого не пускають, – розповіло джерело. – напередодні отця В’ячеслава неофіційно попередили, що за його діяльність по допомозі Церкви “буде обратка”. Попереджали, що обшуки будуть і тиск по податковій».

Компанія «Стелс-1», заснована в 1997 році, здійснює охорону об’єктів будь-якої категорії складності по всій території України, забезпечуючи захист фізичних і юридичних осіб.

В останні роки керівництво компанії неодноразово отримувало сигнали і попередження від представників державних органів у зв’язку з діяльністю “Стелс-1” за охорону храмів УПЦ і хресних ходів.

В 2018 році компанія «Стелс-1» привернула увагу радикалів з С14.

«Ця охоронна фірма охороняла ходу Моспархата минулого року, а також брала участь у багатьох рейдерських операціях церкви ФСБ, – написав тоді лідер радикального угрупування Євген Карась. – Це велика охоронна фірма, ступінь загрози від якої важко обчислити. Вони ще не вступали в “справи” по-серйозному».

Попередній запис
У Бірках віряни зірвали спробу місцевої влади «перевести» храм в ПЦУ
Наступний запис
Архієреї трьох єпархій УПЦ зустрілися з головою Вінницької ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее