1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. СБУ масово викликає на допити священиків УПЦ з Рівненської області

СБУ масово викликає на допити священиків УПЦ з Рівненської області

Як повідомили в управліннях Рівненської та Сарненської єпархій Української Православної Церкви, священиків Рівненської області масово викликають на допит до заступника Начальника слідвідділу УСБУ в Рівненській області Туза Б.М. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема надійшла інформація про те, що значна кількість священиків-благочинних Сарненської єпархії, а також 20 священнослужителів Рівненської єпархії отримали повістки про виклик на допит в якості свідка, без роз’яснення, про що саме свідчити.

Слід зазначити, що після прийняття під час Собору єпископів 13 листопада 2018 року Постанови щодо останніх церковних подій в Україні, в різних регіонах України майже одночасно відбулася низка провокацій, спрямованих проти ієрархів Української Православної Церкви. Зокрема були проведені незаконні дії біля резиденцій єпархіальних управлінь та єпископів УПЦ. Окрім того, розпочалися систематичні виклики єпископів УПЦ на розмову до СБУ.

На переконання голови юридичного відділу УПЦ протоієрея Олександра Бахова, «враховуючи системність, одночасність, масовість, ці дії скеровані на єпископів із метою тиску та примусу їх до участі в так званому “об’єднавчому соборі”». Аналізуючи останні події, юрист наголосив, що перераховані провокації є прямим порушенням конституційних прав громадян України та мають виражений штучний і централізований характер, і не є неупередженим проявом волевиявлення людей.

Протоієрей Олександр Бахов також нагадав права священнослужителів і вірян у разі виклику до СБУ, що регламентується Кримінально-процесуальним кодексом. Він наголосив, що «особи мають право скористатися правовою допомогою, яка гарантується 59 статтею Конституції України, і приходити разом з адвокатом, та маєте право не свідчити проти себе та своїх близьких».

Попередній запис
Шкіряк проявив блискуче красномовство з приводу обшуків у намісника київської Лаври
Наступний запис
Два митрополити УПЦ отримали президентські нагороди

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее