1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. СБУ: Захоплювачі храмів будуть інспірувати протистояння, тобто працювати на Росію

СБУ: Захоплювачі храмів будуть інспірувати протистояння, тобто працювати на Росію

У Службі безпеки України заявили, що очікують на інспірування з боку РФ захоплень храмів однієї з конфесій «нібито праворадикалами». У подальшому це допоможе інспірувати силові протистояння та масові акції протесту віруючих. Таку думку висловив заступник глави СБУ Віктор Кононенко на брифінгу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

З його слів, мета плану Росії – «так званий керований хаос. У якості основних напрямків на сьогодні ми бачимо розпалювання міжконфесійної ворожнечі, котра обумовлена можливістю отримання Україною Томосу, а також організацію заходів активного впливу з метою так званого примусового схилення керівництва України до поступок державі-агресору та ініціювання мирних переговорів на вигідних їй умовах», – каже він.

В СБУ, відповідно, очікують на «інспірування захоплень культових споруд однієї з конфесій нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, що дозволить у подальшому інспірувати силові протистояння та масові акції протесту за участі віруючих».

Попередній запис
Якщо Томос нададуть, націоналісти будуть брати храми під свій контроль, – ЗМІ
Наступний запис
Естонська Православна Церква виступила на підтримку Митрополита Онуфрія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее