1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Самохвалова заявила грузинському митрополиту про «проросійськість» Синоду ГПЦ

Самохвалова заявила грузинському митрополиту про «проросійськість» Синоду ГПЦ

Митрополит Потійський та Хобський Григолі поспілкувався з дописувачкою видання religionpravda.com.ua Ланою Самохваловою, котра в часі інтерв’ю на злободенні церковні теми повідомила йому, що «читала, що Синод Грузинської Церкви – це в основному проросійські ієрархи».

«По-перше, я не згоден з таким формулюванням питання щодо наших ієрархів, – пояснив Самохваловій грузинський владика. – Вам потрібно врахувати, що специфічна обстановка в Грузії, як в політичному, так і церковному сенсі, з урахуванням агресивної (часом навіть нічим не прикритої) політики Росії щодо Грузії, змушує людей багато враховувати і брати до уваги. У питанні визнання нових Церков помісними найбільш проблематичним мені здається та обставина, що прийняття рішення без консенсусу серед членів Синоду (тобто простою більшістю) може викликати серйозну конфронтацію всередині Церкви, чого нікому не хочеться допустити. Саме тому процес просувається дуже повільно».

«Що стосується згаданої вами т.зв. «російської орбіти», то це більше політичний термін і ми не можемо його використовувати з суто богословської точки зору. Якби це було так, то Православну церкву України вже визнали б всі т.зв. «грецькі» патріархати, а цього досі не сталося», – роз’яснив митрополит ГПЦ.

Попередній запис
«Потрібні переговори Фанару та РПЦ, зворотного шляху немає», – грузинський ієрарх
Наступний запис
Ієрарх ГПЦ пояснив, чому Помісні Церкви не визнають ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее