1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. Сайт Президента України збрехав про «підтримку фінами» української автокефалії

Сайт Президента України збрехав про «підтримку фінами» української автокефалії

Спростований черговий «автокефальний» фейк: представник Фінляндської Православної Церкви диякон Володимир Сократілін заявив, що ФПЦ не робила офіційних заяв про автокефалію в Україні.

Напередодні у прес-службі Президента України Петра Порошенка повідомили, що Предстоятель Фінляндської Православної Церкви Архієпископ Лев підтримує надання автокефалії Церкві в Україні. При цьому повідомлення було швидше курйозним:

«Українці мають право створити власну церкву, як було право у фінів 100 років тому», – нібито сказав Предстоятель Фінляндської Православної Церкви. Звісно ж, глава української держави традиційно зазначив, що «українці мають право на незалежну Церкву від Росії, бо Росія сьогодні є країною агресором». Казус у тому, що Церква у Фінляндії автокефальною не є: вона автономна у складі Константинопольського Патріархату, котрий не поспішає надавати їй автокефалію вже близько ста років.

Зі слів представника ФПЦ диякона Володимира, насправді офіційною позицією Церкви у Фінляндії лишається наступне: «Офіційна позиція: стежимо за розвитком ситуації, молимося за збереження миру і єдності в Церкві».

З його слів, зустріч Петра Порошенка та Архієпископа Лева, котра відбулась у Хельсінкі в ході робочого візиту Президента України до Фінляндської Республіки, мала закритий та неофіційний характер.

Нагадаємо, Архієрейський Собор Фінляндської Православної Церкви Константинопольського Патріархату просив РПЦ продовжувати культурну співпрацю та спільну діяльність, а також закликав паству «зносити молитви за тих, від кого залежать церковний порядок і мир в Україні». Щодо фейків про «підтримку» різними духовними особами вторгнення Константинополя в Україну, то це вже четвертий за рахунком: попередні стосувались Ватикану, Церкви Грузії, Церкви Кіпру та негайно були спростовані.

Попередній запис
В Києві представники Київського патріархату зайняли храм УПЦ, котрий знаходиться на території військової частини
Наступний запис
Предстоятель Церкви Молдови засудив рішення Константинополя по Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее