1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Саакашвілі обговорив з Епіфанієм визнання ПЦУ

Саакашвілі обговорив з Епіфанієм визнання ПЦУ

4 червня 2019 року третій Президент Грузії і екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі зустрівся з Епіфанієм Думенком, повідомили на сайті ПЦУ.

У ході зустрічі Саакашвілі обговорив з Епіфанієм очікуваний ними процес визнання ПЦУ іншими Помісними Православними Церквами, в тому числі і Грузинською Православною Церквою.

Екс-чиновник «високо оцінив» спрямовану на розвиток ПЦУ діяльність її «предстоятеля». У відповідь Епіфаній підкреслив свою впевненість у визнанні ПЦУ і «об’єднання навколо неї» православних українців, незважаючи на те, що «Москва і намагається надати всі можливі перешкоди».

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі розшукується грузинською владою по кількох кримінальних справах. У 2014 році активно підтримував Євромайдан, після чого зайняв пост глави Одеської області і став радником колишнього Президента України Петра Порошенка. У який спосіб він має намір вплинути на визнання ПЦУ Грузинською Патріархією, не вказується.

У 2016 році він покинув займані пости і став лідером протестів проти Порошенка. У 2017 році колишній Президент позбавив Саакашвілі громадянства нашої країни, після чого Михеїла депортували з України. Депортований політичний діяч відтоді проживав на батьківщині своєї дружини в Нідерландах. 28 травня 2019 року новий Президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство і вже наступного дня той повернувся на територію нашої держави. Нагадаємо, чинні керівники Грузії вважають недоречною участь в українській церковній кризі, щоб не поглибити власні проблеми усередині ГПЦ.

Попередній запис
Епіфаній не бачить доцільності у скликанні «Помісного собору»
Наступний запис
У Дніпрі міський голова судиться з ієрархом ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее