1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Рівняни, бережіться!»: ієрарх ПЦУ розповів про священика, який вийшов з-під контролю

«Рівняни, бережіться!»: ієрарх ПЦУ розповів про священика, який вийшов з-під контролю

Очільник Рівненсько-Волинської «єпархії» ПЦУ, колишній архімандрит УПЦ Гавриїл Кризина заявив, що його підлеглий клірик вийшов з-під контролю та створив власну «секту». Про це Кризина повідомив у себе на facebook.

«У місті Рівному Рівненської області виникла неканонічна (не від Бога) та державно незареєстрована окультно-небезпечна «Секта Петра Остапчука» (забороненого у служінні священника УПЦ (ПЦУ)). Рівняни бережіться!!!», – пише Гавриїл Кризина.

Нагадаємо, Петро Остапчук був заборонений у служінні ще у червні 2020 року.  Натомість він зі звільненням не погодився і оголосив, подає до суду.

Парафію УАПЦ в мікрорайоні Золотіїв священик очолює з 2002-го року, у 2018 вона відійшла до новоствореної ПЦУ. Зі слів Гавриїла Кризини, проблеми зі священиком буцімто тривали десяток років і почались ще до того, як його як нового керівника призначили на кафедру у 2018-му році.

“Я говорив з отцем Петром, хотів мирно це зробити, Єпархіальна рада з ним говорила. Але він не хоче слухати нікого. Причина головна – він двічі був одружений, і згідно канонів Церкви не може бути священиком. Почалась аморальність життя, він розвівся і з тією, і з тією”, – також Кризина додав, що прихильниками отця на парафії залишилось “усього кілька жінок”. “В нього немає там з ким робити проблем. Я призначив іншого священника, в неділю вже буде богослужіння надворі. Наша громада канонічна і вже має іншого священника”, – повідомляв «єпископ».

Попередній запис
В РПЦ закликали владу Чорногорії одуматись та дати Церкві спокій
Наступний запис
У Православ’ї Предстоятель УПЦ – Митрополит Київський і всієї України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее