1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Рівно рік єдності із Західноєвропейською архієпископією

Рівно рік єдності із Західноєвропейською архієпископією

3 листопада 2020 року виповнився рік з моменту підписання Грамоти про возз’єднання Західноєвропейської архієпископії православних парафій руської традиції з РПЦ. Свої враження про минулі після цього дня події виклав у своєму Телеграм-каналі Cogito ergo sum єпископ Зеленоградський Савва (Тутунов).

«Говорив і переписувався сьогодні з її архієреєм та деякими кліриками. Як було добре, мирно, радісно рік тому, так і залишилось.

Як зазначили мої співрозмовники, істеричні викрики критиканів, що «Москва вас поглине» (адміністративно, ідейно, матеріально), виявились наклепом. Власне, про те ми говорили та писали ще тоді», – зазначив єпископ.

Нагадаємо, 22 жовтня 2020 року в Парижі митрополит Корсунський та Західноєвропейський Антоній (Севрюк), Патріарший екзарх у Західній Європі, та митрополит Дубнінський Іоанн (Реннето), глава Західноєвропейської архієпископії православних парафій руської традиції РПЦ, обговорили співпрацю в Європі двох структур Московського Патріархату. Також було заплановано, що 8 листопада владики спільно відслужить Божественну літургію з нагоди першої річниці підписання Грамоти, котра встановила возз’єднання Архієпископії з РПЦ.

Попередній запис
Ватикан визначився: апостольський нунцій вручив вірчі грамоти Лукашенку
Наступний запис
«Ви стали на шлях зради Христа», – звернення митрополита УПЦ до архієпископа Кіпрського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее