1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Рух за автокефалію в Україні пов’язаний з експансією католиків на Схід, – публіцист

Рух за автокефалію в Україні пов’язаний з експансією католиків на Схід, – публіцист

Вселенський Патріарх Варфоломій призначив екзархом Константинополя для України священнослужителя, котрий більшу частину життя провів в унії. Як вважає автор оглядової статті «Про Константинопольський Патріархат, унію та агресію проти канонічної Православної Церкви в Україні», те, що відбувається в українському релігійному полі протягом останніх півроку, тісно пов’язано зі спробами об’єднання Православ’я з католицизмом, у тому числі через зближення Ватикану з Фанаром.

«Справа у тому, що Даниїл Зелінський, котрий призначений екзархом від Вселенського Патріархату для України, народився у 1972 році в унії, закінчив уніатську семінарію в Івано-Франківську, потім поступив до Католицького університету в США і тільки у 2000-му році перейшов в УПЦК. Про все це прямо сказано на офіційному сайті УПЦК. Тобто автокефалію в Україні буде будувати людина, котра з 46 років свого життя більшу частину провів в унії і лише останні 18 років є православним. З чим, як то кажуть, і вітаю всіх православних», – зазначається у публікації.

Автор також пояснює, виходячи з подій останніх років, чим обумовлений вибір Вселенського Патріарха.

«На початку 2017 року глава УПЦ КП Філарет Денисенко дав велике інтерв’ю, у котрому вчергове повторив про готовність об’єднуватись з уніатами. Але при цьому додав дуже вагому деталь – він вказав, що це процес залежить від зближення Константинопольського Патріархату і римо-католицької Церкви», – вказує публіцист.  

джерело

Попередній запис
Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ закликав українських вірян триматися свого Предстоятеля – Митрополита Онуфрія
Наступний запис
На Фанарі запевняють, що розколу не буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее