1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Лобіст антицерковних законопроектів нардеп Єленський запевнив, що напади на храми УПЦ – «антиукраїнська пропаганда»

Лобіст антицерковних законопроектів нардеп Єленський запевнив, що напади на храми УПЦ – «антиукраїнська пропаганда»

Народний депутат України Віктор Єленський в інтерв’ю «Радио Свобода» заявив, що жодних гонінь громади УПЦ не переживають, а факти нападів, побиття та захоплення нерухомості, навіть підтверджені відеозйомкою, є «надуманою кремлівською пропагандою».

У якості «фейка» нардеп навів конфлікт у селі Катеринівка Тернопільської області, розповівши, що з боку УПЦ туди були кинуті «тітушки», однак при цьому забувши про наявність на території храму, з самого початку зіткнень, сторонніх від «Правого сектору».

«Що стосується прав УПЦ (МП), то я ще і ще раз хочу наголосити, що ніхто їх в їхніх правах не обмежує. УПЦ, яка зайняла таку позицію під час українсько-російської війни, яку вона зайняла, вона отримала, між тим, від так званої «хунти» стільки землі за останніх 3 роки, скільки потрібно, щоб розташувати п’ять Ватиканів. Місцева влада надала їм для монастирів, для ведення господарства і так далі 220 гектарів землі», – каже законотворець.

Також Єленський висловив припущення, що лобійований ним законопроект № 4128, у котрому узаконюється втручання сторонніх у рішення релігійної громади, може бути схвалений парламентом найближчим часом.

Попередній запис
Експерти з релігії почали розрізняти право власності та право оренди релігійних організації
Наступний запис
Предстоятель УПЦ відмовився зустрічатись з екзархами Фанару та послом США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее