1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Румунський та японський ієрархи освятили храм Румунської Православної Церкви в Токіо

Румунський та японський ієрархи освятили храм Румунської Православної Церкви в Токіо

3 листопада 2020 року в столиці Японії Токіо освятили храм Румунської Православної Церкви на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, повідомляє orthodoxianewsagency.gr.

Чин освячення та Божественну літургію звершили архієпископ і митрополит Західно- та Південноєвропейський Йосип (Поп) Румунської Православної Церкви та Предстоятель Японської Автономної Православної Церкви митрополит Токійський і всієї Японії Даниїл (Нусіро).

Через карантин освячення храму Румунської Православної Церкви кілька разів відкладалося, і, як зазначає видання, ця подія стала історичним для всіх православних румунів, які проживають в Японії. Настоятель, румунський священик Даніель Коріу, здійснює пастирську діяльність в Токіо вже протягом семи років.

Історія присутності православних румунів в Японії почалася в 1871 році. Як повідомляє drevo-info.ru, до 2008 року кількість румунів-емігрантів в Японії оцінювалося Румунською Церквою таким, що наближається до трьох тисяч, і Румунська Патріархія заснувала на території країни дві свої парафії. Так як це не було узгоджено з Японською Православною Церквою, заснування парафій спочатку створило тертя.

16-17 лютого 2012 року Священний Синод Румунської Православної Церкви ухвалив на основі японських румунських парафій утворити Представництво при Японської Православної Автономної Церкви. Це починання було прийнято митрополитом Токійським Данилом, і таким чином відносини між Церквами були улагоджені. З цього часу румунська громада в Токійській агломерації стала періодично проводити богослужіння в Токійському Воскресенському кафедральному соборі.

Попередній запис
Єпископ Команський звершив свій перший візит
Наступний запис
Байден пообіцяв Елпідофору «повернути Святу Софію»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее