1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Румунська Православна Церква виступила за збереження віри та закликала Константинополь та Москву до діалогу

Румунська Православна Церква виступила за збереження віри та закликала Константинополь та Москву до діалогу

Румунська Православна Церква закликала Константинопольський та Московський Патріархати знайти спільне рішення проблеми, котра виникла через рух за автокефалію Православної Церкви в Україні. Про це сказано у повідомленні Священного Синоду Румунської Православної Церкви, опублікованого 26 жовтня 2018 року, повідомляє ТАСС.

«Враховуючи недавній розвиток церковної ситуації в Україні, Священний Синод повторює рекомендацію від 24 травня 2018 року, щоб Вселенський і Московський Патріархати прийшли разом до рішення, зберігаючи єдність віри й адміністративно-пастирську свободу, оскільки останні властиві Православ’ю», – йдеться у повідомленні.

«Священний Синод водночас наголошує, що єдність зберігається шляхом спільної відповідальності та співпраці між Помісними Православними Церквами, шляхом розвитку діалогу і синодальності на всеправославному рівні, що є постійною необхідністю у житті Церкви. Єдність Церкви – це священний дар Бога, але й велика відповідальність ієрархів, священства та віруючих мирян. Тому Священний Синод закликає примножити молитви за єдність, розвивати шляхом діалогу та примирення братерську християнську любов, котра дає справжню свободу», – заявляє Румунська Православна Церква.

Попередній запис
Варфоломій заговорив за «методичками» ЄПЦ?
Наступний запис
Понад 70% українців байдужі до Томосу, бо не знають, що це таке

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее