1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. РПЦ: Політики України потягнуть з собою в небуття лідерів церковного розколу

РПЦ: Політики України потягнуть з собою в небуття лідерів церковного розколу

Ватажки нинішнього розколу в Україні будуть забуті разом з представниками теперішньої української влади. Про це заявив прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков, передає «Інтерфакс».

Священнослужитель Російської Православної Церкви висловив надію на те, що розкол на Україні буде подоланий після зміни політичної кон’юнктури.

«Яким би катастрофічним не було те, що відбувається зараз, це та катастрофа, яка може бути подолана, і вона обов’язково буде подолана, тому що люди приходять і йдуть, політики виникають і зникають, їх імена забуваються, а от церква нікуди не дінеться, і нікуди не дінеться канонічна Українська православна церква», – заявив він на прес-конференції 28 січня 2019.

Говорячи про нинішнє керівництво ПЦУ, яке, за його словами, максимально з’єдналися з політиками на Україні, то «ці самі нинішні політики, які, безсумнівно, підуть у небуття, за собою потягнуть всіх ватажків та учасників цього розколу, якщо не покаються і не намагатимуться повернутися в лоно канонічної Церкви».

«Канонічне православ’я на Україні було, є і продовжує свій розвиток, просто зараз в дуже непростих обставинах, які обов’язково зміняться», – вважає священик.

Попередній запис
Глава РДА у Попасній агітував громаду перейти в ПЦУ, та забув ім’я її «предстоятеля»
Наступний запис
Драбинко хоче «обрости парафіями»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее