1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. РПЦ не конфліктує з Фанаром, а захищає канони, – Патріарх Кирил

РПЦ не конфліктує з Фанаром, а захищає канони, – Патріарх Кирил

Соборне управління Церкви є єдиним правильним, і той, хто вторгається до юрисдикції інших Церков, порушує всі канони. Про це сказав Патріарх Кирило у московському храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» на Великій Ординці, повідомляє СПЖ з посиланням на службу комунікації ВЗЦЗ РПЦ.

Щодо останніх дій Константинополя, то хотів би наголосити: жодного конфлікту між Константинополем та Москвою немає! Є захист Москвою непорушних канонічних норм, – заявив Святіший Владика. – Якщо одна з Церков підтримує розкольників, якщо одна з Церков порушує канони, то вона перестає бути Православною Церквою. Тому сьогодні позиція Руської Православної Церкви, котра припинила поминати Патріарха Константинопольського, має стосунок не лише до відносин двох Патріархатів, йдеться про саму природу Православної Церкви».

Коментуючи ситуацію в Україні, Патріарх Кирило зазначив, що вона стала «полем розділення» під впливом зовнішніх сил. «Надто великі геополітичні та фінансові сили сьогодні задіяні в Україні, з тим, щоб розтерзати історичний простір Святої Русі, – наголосив Предстоятель. – І тому моя особлива вдячність єпископату Української Православної Церкви, котрий у надважких умовах зберігає вірність, береже єдність, проповідує те, що відповідає історичній правді».

«Власне, Церква в Україні продовжує робити все те, що всі ми робили у радянський час. Вся ідеологія працювала проти нас, а ми говорили про правду Христову. Ми проповідували так, щоб не провокувати могутню владу, але ми говорили», – додав Святіший Патріарх Кирило.

«Ми глибоко переконані у тому, що соборне управління Церкви є єдино правильним. А якщо хтось нині вторгається до юрисдикції інших Церков, то він порушує всі канони, і єдиною відповіддю на ці безсоромні порушення є наша спокійна відповідь: ми з вами причащатись більше не можемо, ви переступили канони, ви відступили від Православ’я. Нехай Бог вас судить – а Бог буде судити», – наголосив Патріарх Кирило.

Попередній запис
При створенні квазі-церкви в Україні будуть спроби переділу майна, – нардеп
Наступний запис
У Константинополі не ризикнули йти на прорив в Україні, поки не було війни, – архієпископ Іов (Геча)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее