1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. РПЦ: Вселенський Патріарх чітко сказав, що легітимації розколу не буде

РПЦ: Вселенський Патріарх чітко сказав, що легітимації розколу не буде

В РПЦ наголосили, що для Константинопольського Патріархату Філарет залишається ініціатором розколу. Як повідомляє Спілка православних журналістів, про це заявив в інтерв’ю грецькому агентству «Ромфеа» митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв), котрий прибув в Афіни для участі у Міжнародній асамблеї Православ’я.

«Зустрічаючись з чотирма українськими ієрархами, Патріарх Варфоломій дуже чітко сказав, що жодної легітимації розколу не буде, і це важлива заява, – констатував митрополит Іларіон. – Я дуже сподіваюсь на те, що рішення проблеми українського розколу буде тривати виключно канонічним шляхом».

Зі слів ієрарха, важливим фактом зустрічі у Стамбулі є те, що Патріарх Варфоломій наголосив: розкол для нього є розколом, а у Філареті Денисенку він бачить ініціатора розкола.

«Філарет Денисенко протягом двадцяти п’яти років різноманітними засобами обманював людей, – повідомив владика. – Тепер він навіює людям, що Константинопольський Патріархат уже ледь не цими днями має надати автокефалію його структурі. І при цьому він каже, що, мовляв, ми не згідні ні на що нижче за патріархат – на жодну митрополію або архієпископію. Він каже: «Я патріарх і залишусь патріархом». Здається, це найголовніше, що його цікавить, – щоб у нього не забрали патріарший куколь, який він незаконно вдягнув на себе».

Митрополит Іларіон також підтвердив, що РПЦ не менше, аніж Константинополь, зацікавлена у тому, щоб розкольники повернулись у лоно Церкви. Він нагадав про торішній лист Філарета до єпископату РПЦ та припустив, що діють сили, які не дають розкольницьким угрупуванням піти відкритим для них шляхом повернення.

Попередній запис
Представники УПЦ КП намагаються залякати священиків і противників автокефалії у соціальних мережах
Наступний запис
Глава Луцького екзархату УГКЦ закликає на Волинь греко-католицьких місіонерів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее